Αποτρίχωση με Laser Αλεξανδρίτη 4ης Γενιάς

Η αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη αποτελεί μία από τις πιο διαδεδομένες θεραπείες για την αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Θεωρείται η πιο αποτελεσματική και γρήγορη μέθοδος με συχνότητα εκπομπής στα 755nm.  Είναι απόλυτα ασφαλής διαδικασία καθώς η δέσμη φωτός του laser απορροφάται επιλεκτικά από την μελανίνη των τριχικών θυλάκων αφήνοντας τους γύρω ιστούς ανέπαφους.

Είναι ασφαλής;

Η αποτρίχωση με Laser είναι απόλυτα ασφαλής καθώς η δέσμη φωτός απορροφάται μονάχα από την μελανίνη, αφήνοντας ανέπαφους τους γύρω ιστούς και τις δομές του δέρματος όπως οι λεμφαδένες, οι οποίοι βρίσκονται και σε διαφορετικό βάθος στο δέρμα.

Που εφαρμόζεται και πόσο διαρκεί η συνεδρία

Το laser μπορεί να εφαρμοστεί στα σημεία που υπάρχει ανεπιθύμητη τριχοφυΐα σε πρόσωπο και σώμα. Απευθύνεται τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες.

Η θεραπεία της αποτρίχωσης μπορεί να διαρκέσει από μερικά λεπτά σε μικρές ανατομικές περιοχές, μέχρι και μία με μιάμιση ώρα σε μεγαλύτερες επιφάνειες του σώματος. Με τον Αλεξανδρίτη Arion II γίνεται λεπτομερής σάρωση της εκάστοτε περιοχής αφού πρώτα έχει σχεδιαστεί και οριοθετηθεί με λευκό μολύβι.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται

Ο απαιτούμενος αριθμός συνεδριών δεν είναι συγκεκριμένος καθώς υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα του επιθυμητού αποτελέσματος. Κατά προσέγγιση ένα σύνολο 6-10 θεραπειών απαιτούνται για την πλειοψηφία. Οι παράγοντες οι οποίοι συσχετίζονται με τον αριθμό των συνεδριών είναι οι ακόλουθοι:

  • Το μηχάνημα εφαρμογής
  • Ο φωτότυπος του δέρματος (χρώμα)
  • Η ποιότητα της τρίχας (χρώμα, πάχος)
  • Το φύλο
  • Η ανατομική περιοχή
  • Φαρμακευτικές αγωγές
  • Ορμονικές διαταραχές

Πριν από την έναρξη της θεραπείας γίνεται έλεγχος των παραπάνω και τα πρωτόκολλα εξατομικεύονται με βάση την εκάστοτε περίπτωση. Σε περιπτώσεις ορμονικών διαταραχών συστήνεται ο έλεγχος και η παράλληλη παρακολούθηση από ενδοκρινολόγο.

Κάθε πότε επαναλαμβάνεται η θεραπεία

Οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται κάθε 32-40 ημέρες ανάλογα με την κατάσταση της τριχοφυΐας, την ανατομική περιοχή, τον αριθμό των συνεδριών που έχουν πραγματοποιηθεί ανά σημείο. Μετά το πέρας κάποιων συνεδριών το μεσοδιάστημα αυξάνεται ανάλογα με την εικόνα που εκτιμάται κάθε φορά πριν την εφαρμογή.

Είναι επώδυνη η διαδικασία;

Η διαδικασία της αποτρίχωσης με τον Αλεξανδρίτη Arion II είναι ανεκτή. Στην κεφαλή του μηχανήματος προσαρμόζεται ειδικός μηχανισμός ψύξης, έτσι  ώστε ταυτόχρονα με το Laser να ψύχεται η αντίστοιχη περιοχή μέσω της ψύξης ατμοσφαιρικού αέρα. Έτσι εξασφαλίζεται μία πιο ανώδυνη διαδικασία με λιγότερες και μικρότερες παρενέργειες (π.χ. ερυθρότητα της περιοχής). Με τον τρόπο αυτό η διαδικασία γίνεται απόλυτα ανεκτή.

Οι περισσότεροι άνθρωποι κατά τη διάρκεια της θεραπείας νιώθουν ένα ΄΄τσίμπημα΄΄ στην περιοχή το οποίο είναι στιγμιαίο. Σε μερικά σημεία που η περιοχή είναι πιο ευαίσθητη ή οι τρίχες είναι πιο σκληρές ή η πυκνότητά τους περισσότερη η αίσθηση του τσιμπήματος είναι λίγο πιο έντονη. Στις περιπτώσεις αυτές μπορεί να τοποθετηθεί αναισθητική τοπική κρέμα 1 ώρα πριν την εφαρμογή για να “μουδιάσει” η περιοχή και να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τη θεραπεία εύκολα με τη λιγότερη δυνατή ενόχληση.

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα; Είναι μόνιμα;

Από την πρώτη κιόλας συνεδρία υπάρχει βελτίωση στην τριχοφυΐα της περιοχής. Μετά τις 3 περίπου πρώτες συνεδρίες τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά αφού οι τρίχες αραιώνουν και λεπταίνουν αισθητά.

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα αφού η δέσμη φωτός απορροφάται από τη μελανίνη της τρίχας και φτάνει στο βάθος του θύλακα με αποτέλεσμα την καταστροφή του. Για να επιτύχουμε την καταστροφή αυτή πρέπει να πετύχουμε την τρίχα στο αναγεννητικό της στάδιο(στάδιο ανάπτυξης). Για αυτό το λόγο και η αποτρίχωση είναι μια διαδικασία η οποία χρειάζεται επανάληψη.

Από ποια ηλικία μπορεί κανείς να ξεκινήσει τις εφαρμογές με Laser

Η διαδικασία της αποτρίχωσης όπως προαναφέρθηκε είναι απόλυτα ασφαλής μέθοδος. Σχετικά με την έναρξη της αποτρίχωσης προτιμότερο είναι να γίνεται μετά από την εφηβεία, για να υπάρχει κάποια σχετική σταθεροποίηση των ορμονών. Διαφορετικά σε περιπτώσεις που η κατάσταση απαιτεί να πραγματοποιηθεί νωρίτερα εφαρμογή Laser γίνεται πάντα με τη συγκατάθεση του γονέα.

Υπάρχουν παρενέργειες από τη θεραπεία της αποτρίχωσης με Laser;

Μετά το τέλος της εφαρμογής το δέρμα πιθανότατα να έχει μια ήπια ερυθρότητα η οποία και υποχωρεί τα επόμενα λεπτά ή ώρες. Ενδεχομένως να υπάρξει κνησμός και λίγο οίδημα στην περιοχή. Σπανίως μπορεί να προκληθούν πιο έντονοι ερεθισμοί που να επιμείνουν περισσότερες ημέρες , οι οποίοι με την κατάλληλη φροντίδα του δέρματος υποχωρούν. Τα συμπτώματα μετά τη διαδικασία της αποτρίχωσης δεν είναι έντονα και εξαρτώνται από το φωτότυπο του δέρματος, την ένταση την οποία έχουμε προσαρμόσει στην κάθε περιοχή και την ευαισθησία του καθενός σε ερεθιστικούς παράγοντες.

Για ποιόν λόγο επιλέγεται η αποτρίχωση με Laser

Η αποτρίχωση με laser εκτός από αισθητικούς λόγους μπορεί να πραγματοποιηθεί και για ιατρικούς.

Μέσω της αποτρίχωσης με Laser αποφεύγεται και καταπολεμάται η θυλακίτιδα, μία φλεγμονή η οποία μπορεί να επιδεινωθεί πολύ με τη χρήση ξυραφιού ή κεριού.

Σε περίπτωση ευρυαγγειών των κάτω άκρων το Laser είναι μία από τις μεθόδους που δεν επηρεάζει την ήδη υπάρχουσα κατάσταση σε αντίθεση με τη χρήση κεριού.

Σε ορμονικές διαταραχές και δασυτριχισμό το Laser είναι η πλέον ενδεδειγμένη θεραπεία αντιμετώπισης της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας καθώς μπορεί να βελτιωθεί πολύ η εικόνα και το αποτέλεσμα να είναι μόνιμο.

Η κύστη κόκκυγος αποτελεί άλλη μία κατάσταση η οποία πολλές φορές απαιτεί την μόνιμη εξάλειψη της τριχοφυΐας.

Επίσης σε περιπτώσεις ιογενών λοιμώξεων π.χ. θηλώματα ή κονδυλώματα το Laser είναι η διαδικασία μέσω της οποίας αποφεύγεται η διασπορά του ιού συγκριτικά με το ξυράφι και άλλες μεθόδους αποτρίχωσης.

Στο Think Skin πριν την έναρξη των θεραπειών Laser λαμβάνεται πλήρες ιατρικό ιστορικό, λύνονται τυχόν απορίες και δίνονται και γραπτώς αναλυτικές οδηγίες για τη φροντίδα της περιοχής πριν και μετά τη θεραπεία.