Αποτρίχωση με βελόνα

Η ριζική αποτρίχωση με βελόνα ή αλλιώς ηλεκτρόλυση είναι μια από τις πιο κλασικές και αξιόπιστες μεθόδους αποτρίχωσης που ενδείκνυται κυρίως για εντοπισμένη τριχοφυΐα σε πρόσωπο και σε ορισμένες περιπτώσεις και στο σώμα. Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι  ιδανική για την αντιμετώπιση λευκών ή ξανθών τριχών όπου δεν μπορεί να εφαρμοσθεί με επιτυχία το Laser αποτρίχωσης λόγω απουσίας της μελανίνης.

Τι είναι και πώς δρα;

Πρόκειται για μία απόλυτα ασφαλή και απλή μέθοδο η οποία όμως απαιτεί εμπειρία. Η θεραπεία πραγματοποιείται με τη χρήση μιας πολύ λεπτής χρυσής και αποστειρωμένης βελόνας μιας χρήσης, με την οποία εισερχόμαστε στο κατώτερο σημείο του τριχικού θυλάκου διοχετεύοντας την απαραίτητη ενέργεια, με στόχο την καταστροφή των αναγεννητικών κυττάρων της τρίχας.

Είναι επώδυνη και πόσο διαρκεί;

Η αποτρίχωση με βελόνα δίνει μια αίσθηση καύσου και «τσιμπήματος» στιγμιαία στην περιοχή. Η ένταση της ενόχλησης διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και είναι διαφορετική ανάλογα με το ανατομικό σημείο. Για να είναι ανεκτή η διαδικασία μπορεί να εφαρμοσθεί στην περιοχή αναισθητική κρέμα λίγη ώρα πριν την έναρξη της εφαρμογής. Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από την ποσότητα της τριχοφυΐας αλλά διαρκεί περίπου από 10-20 λεπτά.

Κάθε πότε επαναλαμβάνεται η θεραπεία και πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Με βάση τον κύκλο ζωής της τρίχας το ενδεικνυόμενο διάστημα εφαρμογής είναι περίπου στον 1 με 1μιση μήνα. Αποτέλεσμα υπάρχει από την πρώτη κιόλας συνεδρία, αλλά ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από την ανατομική περιοχή, την ποιότητα της τρίχας, την ηλικία κλπ. Για παράδειγμα στο πρόσωπο, στις πιο σκληρές τρίχες και σε μικρότερες ηλικίες απαιτούνται περισσότερες συνεδρίες για τη σταδιακή αποδυνάμωση και καταστροφή των τριχών.

Μπορεί η αποτρίχωση με βελόνα να εφαρμοστεί καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου;

Η εφαρμογή μπορεί να πραγματοποιηθεί τους χειμερινούς αλλά και τους θερινούς μήνες, ακόμη και σε σημεία που εκτίθενται στον ήλιο όπως είναι το πρόσωπο, αρκεί να χρησιμοποιείται συστηματικά αντιηλιακή προστασία τις πρώτες ημέρες.

Μπορεί η αποτρίχωση με βελόνα να συνδυαστεί με laser;

Η ηλεκτρόλυση μπορεί να συνδυαστεί με το laser και αποτελεί την καλύτερη επιλογή σε περιπτώσεις που συνυπάρχουν μαύρες και λευκές τρίχες σε κάποια ανατομική περιοχή. Το Laser προηγείται της ηλεκτρόλυσης αφού αφήνει ανέπαφες τις λευκές τρίχες και στη συνέχεια μπορούν να αντιμετωπιστούν με την ηλεκτρόλυση.